Kézfertőtlenítés

A megfelelő kézhigiénia betartása

Mivel az egészségügyi dolgozók a megnövekedett igények kielégítése érdekében lépnek be a munkaerőpiacra, minden eddiginél fontosabb, hogy a kórházakban, az egészségügyi szakrendelőkben és más egészségügyi intézményekben magas szintű legyen a kézhigiénia. A megfelelő kézhigiénia elengedhetetlen a munkavállalók és a betegek biztonságához és egészségéhez. Minden egészségügyi dolgozónak kézfertőtlenítőt kell használnia, vagy szappannal és vízzel kell kezet mosnia az alábbi öt kritikus pillanatban:
 
  1. Mielőtt megérintik a beteget
  2. Mielőtt tisztítást/sterilizálást végeznek
  3. Testfolyadékkal való érintkezés kockázata után
  4. Miután megérintették a beteget
  5. Miután hozzáértek a beteg környezetében lévő tárgyakhoz

Ha a kezük láthatóan beszennyeződött, az orvosoknak, ápolóknak és más egészségügyi dolgozóknak szappannal és vízzel kell kezet mosniuk. Kérjük, gondoskodjon arról, hogy a kézhigiéniai eszközök a személyzet minden tagja számára hozzáférhetőek legyenek minden betegápolási helyen a kórházban, az orvosi rendelőben és más egészségügyi intézményekben. 

Az alábbiakban felsorolunk néhány forrásanyagot az új egészségügyi dolgozók körében történő megfelelő kézhigiéniai technikák bevezetéséhez. 

Letöltések

Képzés és oktatás

A jó kézhigiéné betartása elengedhetetlen ahhoz, hogy az egészségügyi dolgozók biztonságban érezzék magukat a munkahelyen. Hagyja, hogy a Tork bizonyítékokon alapuló képzéseinkkel és kézhigiénés ajánlásainkkal segítse az elmélet gyakorlati megvalósítását.

Ajánlott termékek