Fenntarthatóság

Fenntarthatóság

A környezeti terhelés csökkentése, az üzleti teljesítmény felpörgetése

Manapság az emberek a lehető legegészségesebb és legfenntarthatóbb állapotra törekszenek otthon és professzionális környezetben egyaránt. A Tork a globális higiéniai és egészségügyi termékeket gyártó vállalat, az Essity része, amelyet a világ leginkább fenntartható vállalatai közé sorolnak. Vállalati stratégiánk alapkövévé tettük a fenntarthatóságot, a fókuszt arra a három területre helyezve, amelyre a legnagyobb befolyással bírunk, ezért ambiciózus célokat tűztünk ki magunk elé, hogy hozzájáruljunk a jólléthez, a fenntartható fogyasztáshoz és a körforgásos társadalom megvalósításához. 

Gondolunk a jövőre, és elindultunk a fenntarthatóság irányába

Bemutatjuk, hogy innovatív és fenntartható higiéniai megoldásainkkal miként tudjuk elősegíteni azt, hogy gyorsabban teljesüljenek az ENSZ fenntartható fejlődést javító célkitűzései.

Felelős fogyasztás

A Tork mindent megtesz azért, hogy olyan termékeket és megoldásokat fejlesszen, amelyekkel csökkenthető a keletkező hulladék mennyisége, és felelősebbé válik a fogyasztás. Számunkra mindez azt jelenti, hogy a teljes értékláncban módosítjuk termékeink kialakítását és gyártását. 

Jóllét

A higiénia, az egészség és a jóllét szorosan összefügg egymással. Ha Ön vállalati befektetésként tekint a magasabb szintű higiéniára, azzal kimutatja, hogy a kérdés fontos Önnek, illetve látni fogja, mennyivel egészségesebbek és mennyivel kevesebbet vannak betegszabadságon a személyzet tagjai, és hogy az ügyfelek és a látogatók is elégedettebbek. A Tork saját célkitűzése az, hogy mindenki számára növelje a higiénia színvonalát, és javítsa a munkahelyi jóllétet. Jól tudjuk, hogy a munkahelyi jóllét a jól működő szervezetek nélkülözhetetlen alapeleme.

Tudta?

Csomagolásaink közel 90%-a megújuló forrásokból, azaz papírból vagy kartonból készül, amely újrahasznosítható.

Körkörös gazdaság

A Tork számára a körkörösség nem más, mint az üzleti tevékenység átgondolása, az erőforrások hatékonyabb felhasználása, illetve a hulladékmennyiség csökkentése. Célunk, hogy a körkörös társadalomba illeszkedő termékeket és szolgáltatásokat tervezzünk. A hasonlóan gondolkodó vállalatokkal közösen megteremthetjük az újrahasznosításon alapuló gondolkodást a professzionális higiénia világában.


Az élre állunk, hogy az eddig lineáris a professzionális higiéniai ágazatot körkörössé alakítsuk át. Mindez olyan új üzleti modelleket kíván, amelyek megoldást adhatnak az erőforrások felelősségteljes felhasználására a „tervezés, csökkentés, újrafelhasználás és újrahasznosítás” elve alapján – a hulladék így új erőforrássá válik.

A fenntarthatóságról szóló brosúra bélyegképe
Olvassa el brosúránkat

Fenntartható higiéniai megoldások az Ön vállalkozásának

Hivatkozások

1A Tork H2 Universal töltőanyagokkal (150299) összehasonlítva
2Asztali adagolóba helyezett 2 rétegű szalvéta és a Fastfold szalvéta összehasonlítása (Tork adagoló cikkszáma: 271800, Tork töltőanyag cikkszáma: 10933)
3A becslés egy külső fél által ellenőrzött, uniós átlagfeltételekre vonatkozó életciklus-elemzésen alapul, amelyben figyelembe vették az új rostszálak és az energia alternatív felhasználásából származó elkerülhető folyamatokat. A CO2e kg-ban kifejezett potenciális megtakarítás kiszámítása az életciklus-elemzés eredménye és a nekünk bejelentett összegyűlt súly alapján történik. A becsült érték nem használható fel karbonlábnyom-kiszámításhoz, illetve jelentéstételi célokra.