Kézmosás

Legyen élenjáró csapata a megfelelő kézhigiénia terén

A vendéglátóiparban a gyakori és megfelelő kézmosás a kiindulópont a keresztfertőzések elleni védelemhez, valamint a személyzet és a vendégek biztonságának megőrzéséhez.


A személyzet tagjainak a felsorolt esetekben mindig kell kezet mosniuk: 


  • A mellékhelyiség használata után
  • A konyha és az előkészítő területek elhagyása, illetve az oda visszatérés után
  • Miután kivitték a szemetet 
  • Takarítóeszközök használata után
  • Étkezés, ivás, dohányzás, illetve rágógumi vagy dohány rágása után
  • Ha nyers hússal, baromfival vagy tenger gyümölcseivel érintkeztek
  • A test vagy a ruházat megérintése után
  • Tüsszentés, köhögés vagy papír zsebkendő használata után
  • Ha készpénzt használtak
  • A védőkesztyű levétele után és felhúzása előtt

Gondoskodjon arról, hogy a kézmosó helyeken mindig legyen szappan és papír kéztörlő. Használja az alábbi forrásanyagokat a saját és csapata oktatásához, és töltse ki a Kéz- és személyi higiéniai útmutatóra vonatkozó kvízünket, hogy ellenőrizze tudását.

Letöltések