Kézhigiéniai képzés

Kézhigiéniai képzés

A megfelelő kézhigiénia önmagában az egyik legfontosabb eszköznek tekinthető a kórházi fertőzések megelőzésében és szabályozásában. A WHO „5 Moments for Hand Hygiene” (5 lépés a kézhigiéniához) című kiadványa alapján készült oktatóanyagunk lehetővé teszi, hogy Ön és a személyzet is oktatást és fejlődési lehetőséget kaphasson e kritikus lépések során – a virtuális valóságban.
Egészségügy - A kézhigiénia fokozása a virtuális valóság világában

A kézhigiénia fokozása a virtuális valóság világában

A Tork VR Clean Hands Training and Education (VR-képzés és oktatás a kéztisztasághoz) elnevezésű programja egy szórakoztató, interaktív játék, amelynek célja, hogy a kézhigiéniáról szóló képzés minden eddiginél érdekesebb és elgondolkodtatóbb legyen. Akár ápolónőként, akár orvosként veszünk részt a jétékban, csak fel kell tennünk a VR mikrofonos fejhallgatót, és már készen is állunk arra, hogy megkezdjük a legújabb műszakot a virtuális kórteremben. Az életből merített helyzetek során a WHO által leírt 5 kézhigiéniai lépés mindegyikét gyakorolhatjuk – a saját kezünkön. Elsőre nem sikerült megfelelni a WHO irányelveinek? Fussunk neki újra! Hamarosan kiváló kézhigiéniai gyakorlatra tehetünk szert – a virtuális és a való világban egyaránt.

VR-glasses_800x200.jpg  


Töltse le az alkalmazást

Csak egy VR-kompatibilis okostelefonra, valamint egy távirányítóval rendelkező VR headsetre vagy egy ezzel egyenértékű eszközre van szüksége a játék irányításához, a Tork VR Training alkalmazáson kívül. Az alkalmazás az App Store-ból és a Google Play Áruházból is letölthető.
Iphone és iOS telefonokhoz ajánljuk: Merge VR headset (nincs szükség távirányítóra; ezzel a headsettel az irányítás az eszközön keresztül történik); https://www.amazon.com/Merge-Goggles-Augmented-Adjustable-Comfortable/dp/B015CD6NVE
Android telefonokhoz: Számos VR headset közül választhat, attól függően, hogy milyen telefonnal rendelkezik. A karton verziótól a drágább headsetekig minden jól használható. Fontos: Ne feledje, hogy a játék irányításához egy Bluetooth-funkcióval rendelkező távirányítóra lesz szüksége.
 
A letöltés menete:
 
 • Győződjön meg róla, hogy a VR szemüvege működik az okostelefonjával
 • Az AppStore vagy a GooglePlay használatával töltse le az alkalmazást a telefonjára
 • Bluetooth kapcsolaton keresztül csatlakoztassa a távirányítót a telefonjához
 • Indítsa el az alkalmazást, majd helyezze okostelefonját a VR szemüvegbe
 • Állítsa be és kalibrálja
 • Lépjen be a virtuális valóságunkba, és válassza ki, hogy mi szeretne lenni, nővér vagy orvos
Egészségügy

Virtuális valóság a tanultak elmélyítéséhez

A virtuális valóság nem csupán szórakoztatóvá és izgalmassá teszi a tanulást, hanem igen eredményesen változtat a magatartásunkon. Kutatások szerint az emberek csupán 10%-ban emlékeznek arra, amit olvasnak, 20%-ban arra, amit hallanak és 30%-ban arra, amit látnak. Ha azonban maguk is részt vesznek egy szimulációban, ez az arány 90%-ra emelkedik.
Egészségügy

Képzés a legújabb kutatások alapján

A Tork VR-es képzésének alapjául az egészségügyben alkalmazott kézhigiéniára vonatkozó WHO-irányelvek szolgálnak. Hogy az eszköz valóban hozzájáruljon a magatartásváltozáshoz és a kézhigiéniára vonatkozó megfelelőség javulásához, a játékot gyakorló kórházakkal, magatartáskutatókkal és a téma más szakértőivel együttműködve fejlesztettük ki.

vr-training-icon-800x500.jpg

Tudta?

 • 4-ből 1 egészségügyi dolgozó bizonytalan abban, hogy az előírásoknak megfelelően tisztítja-e a kezét.
 • 10-ből 8-an alaposabb képzést szeretnének kapni a kézhigiénia témakörében.
 • A jelenlegi képzést túlságosan elméletinek, unalmasnak és nehezen befogadhatónak tartják.
 • Minden második megkérdezett azt szeretné, ha a kézhigiénia képzés tényeken és a legújabb kutatásokon alapulna.
 • Minden ötödik fontosnak tartja azt, hogy a képzés interaktív, szórakoztató és izgalmas legyen.


  

Vegye fel a kapcsolatot további információkért vagy bemutatóra.