Az adagolók kihelyezése

Az adagolók kihelyezése

Az adagolók optimális kihelyezése a higiénia minőségének javítása érdekében

A megfelelő kézhigiénia az egyik legfontosabb eszköz a keresztfertőzések megelőzésében és a kórházi fertőzések számának csökkentésében. A kutatásokból kiderült, hogy a kézhigiéniás adagolók jelentős hatással vannaka megfelelőségi rátára,* a siker kulcsa pedig a megfelelő elhelyezés. A tanulmányok arra is rávilágítottak, hogy az adagolók kihelyezésének optimalizálásával a használatuk több mint 50%-kal növekszik.**

 

Annak érdekében, hogy az Ön egészségügyi létesítményében is javuljon a kézhigiéniának való megfelelés, bizonyítékokon alapuló útmutatókat állítottunk össze az adagolók optimális kihelyezéséhez. Az egészségügyi létesítményekben rendszerint megtalálható négy területtel foglalkozó szemléltetőanyagok azt javasolják, hogy az adagolókat úgy kell kihelyezni, hogy elősegítsék a WHO „5 Moments” (5 pillanat) elnevezésű anyagában leírt kézhigiéniának való megfelelést. A kihelyezési útmutatóban olvasható információ forrása egyrészt az Essity által támogatott kutatás, valamint független akadémiai kutatások eredményei.

Hivatkozások

 
*Boog, Matthijs C., Vicki Erasmus, Jitske M De Graaf, Elise (A) He Van Beeck, Marijke Melles, and Ed F Van Beeck. Assessing the Optimal Location for Alcohol-based Hand Rub Dispensers in a Patient Room in an Intensive Care Unit. BMC Infect Dis BMC Infectious Diseases 13.1 (2013): 510.
**Thomas BW, Berg-Copas GM, Vasquez DG, Jackson BL, Wetta-Hall R. Conspicuous vs Customary Location of Hand Hygiene Agent Dispensers on Alcohol-Based Hand Hygiene Product Usage in an Intensive Care Unit. J Am Osteopath Assoc 2009;109(5):263-267.