Uni-of-Maryland_800x500.jpg  

Mindig teremtsen az oktatás színvonalának megfelelő környezetet

Ha mindig van kellő mennyiségű kéztörlő a megfelelő kézhigiénia biztosításához, az pozitív képet sugall a mosdóhasználatról, és azt is mutatja, hogy az iskola számára fontos a hallgatók és a kari dolgozók jólléte. A Tork PeakServe folyamatos elérhetőséget tesz lehetővé a kéztörlőket illetően: így biztosítja a megfelelő kézhigiéniát, és megelőzi a keresztfertőzések és a hiányzások kialakulásának veszélyét. Megmutatjuk, hogyan segít a Tork PeakServe egy olyan komplex létesítmény karbantartását, mint a Marylandi Egyetem kampusza, hol 96 tanépület és 13 sportlétesítmény működik!


A Tork PeakServe új fejezetet nyit a létesítmény-fenntartásban

A Collage Park városában működő, több mint 6 millió négyzetlábnyi takarítandó felülettel, összesen 96 tanépülettel és 13 sportlétesítménnyel rendelkező Marylandi Egyetem létesítmény-fenntartóinak nap mint nap hatalmas feladattal kell megbirkózniuk. Az 1856-ban alapított egyetem az évek során alaposan kinőtte magát: jelenleg közel 41 000 hallgatója és közel 5000 kara van. A létesítményeknek csúcsformában kell lenniük, hogy megfeleljenek a folyamatosan gyarapodó kampusz egyre magasabb igényeinek. A Maryland Terrapins klubjának otthonaként, akik 13 sportlétesítményben edzenek, az egyetem egyúttal sportesemények házigazdája is, és kiszolgálja a kampuszon tanulók és dolgozók sportolási igényeit. A különböző épületeket és igényeket látva a Marylandi Egyetem csapata úgy döntött, hogy olyan rendszert keres, amelyik támogatja a munkavégzés hatékonyságát, és egyúttal olyan megoldást jelent, amelyik minden épülettípusban helytáll a tanépületektől az amerikaifutball-stadionig. A Tork PeakServe® segítségével javítani tudták a mosdók tisztaságát, és csökkenteni tudták a személyzettől megkívánt munkaterhelést.


Kevesebb ellenőrzés, kevesebb gond

Ha a Terrapins amerikaifutball-csapata hazai meccset játszik, az egyetem akár 54 ezer látogatót is fogad, ami igen komoly terhelést jelent a mosdók számára. A sportlétesítményekért felelős vezető, Thomas Saunders megosztotta velünk, hogy a Tork PeakServe bevezetése előtt a karbantartást végző csapat igen sok problémába szaladt bele, hogy biztosítani tudja a látogatók számára vonzó mosdók tisztaságát. „Minden egyes mérkőzés előtt el kellett döntenünk minden egyes adagolónál, hogy kockáztassuk-e a papír kifogyását félidőben, vagy inkább újakra cseréljük a félig elhasznált tekercseket, és így tovább növeljük a hulladékmennyiséget és a költségeket. Mivel az adagolók meccs közben kifogytak, a látogatók idegesek lettek, ahogy kígyózni kezdtek a sorok, és megugrott a mosdóban töltött idő” – meséli Saunders. 


A Tork PeakServe segített a csapatnak abban, hogy anélkül tudja csökkenteni a hulladék összmennyiségét, hogy ezáltal csorbulna a látogatói élmény. Ehelyett inkább javítottak a látogatói élményen: csökkentették a kifogyások számát azzal, hogy a személyzet úgy tudta utántölteni az adagolókat az egyes események előtt, hogy ki kellett volna dobnia az adagolókban már benne lévő terméket. „Az, hogy az adagolót bármilyen időpontban feltölthetjük, valódi győzelmet jelentett a csapatomnak és nekem, jócskán csökkentve amiatti aggodalmunkat, hogy épp egy esemény kellős közepén fogy ki a kéztörlő” – állítja Sounders.


Duplán nyertes helyzetben a személyzet

„A fontosabb mosdóhelyi cserék egyik legnagyobb akadálya a terméket naponta használó karbantartók munkavégzésének támogatása” – folytatja Saunders. Mivel a csapatban 165 karbantartó dolgozik, kiemelten fontos volt az átállás kezelése és az is, hogy olyan rendszert találjanak, amelyik az egész csapat munkáját segíti. Bob Pils, az épületszolgáltatók igazgatóhelyettese arról számolt be, hogy a Tork PeakServe hatalmas támogatást kapott a karbantartó csapattól, mivel hihetetlenül egyszerű használni. „Semmilyen ellenállást nem tapasztaltunk a Tork PeakServe-vel dolgozó karbantartók részéről. A csapat rájött arra, hogy a hordozható CarryPackkel több töltőanyagot tud egyszerűbben szállítani a különböző létesítmények között, és kevesebbszer kell lehajolnia ahhoz, hogy felszedje a földre került szemetet, mivel a PeakServe-ben nem akad össze a papír” – meséli Pils. És mivel kevés benne a mozgó alkatrész, azaz kevesebb dolog mehet tönkre benne, a csapat arról is beszámolt, hogy kevesebb időt tölt vele, és így más feladatokra tud koncentrálni.


„Célunk, hogy minden hallgató, kari dolgozó és látogató számára a lehető legjobb élményt biztosítsuk, amikor felkeresi a kampuszt, és ebből a mosdók sem maradhatnak ki. A Tork PeakServe lehetővé tette számunkra, hogy javítsunk a látogatói élményen, és egyúttal kevésbé aggasszon minket a kifogyás, a mosdóhely tisztasága és a többi, kéztörlő adagolókkal járó probléma – véli Pils. – Mindez helyes lépés a megfelelő irányba karbantartó csapatunk számára.”