Felkészülés a nyári tolongásra

Itt a tavasz, Kirsten Paarupnak pedig sok a dolga. Közeleg a nyár, amikor is Dánia második legnagyobb repülőterén, a billundi repülőtéren egymást tapossák majd azok az utasok, akik a három közeli (vidám)parkba, a Legoland Billundba, a Lalandia Aquadome-ba és a givskudi állatkert oroszlánparkjába tartanak, vagy onnan távoznak. Kirsten immár tizenkét éve vezeti a repülőtéri takarítóbrigádokat, ezért pontosan tudja, hogy a nyári tolongásra egyetlen módon lehet felkészülni: ha mindent megtervez.

A takarítószemélyzetek és gondnokságok vezetői világszerte jól ismerik a mosdóhelyi csúcsforgalom kézben tartásával járó kihívásokat. Ez alól Kirsten Paarup, a billundi repülőtér takarítószemélyzetének vezetője sem kivétel. Mi akkor keressük fel őt, amikor ő maga és a csapatai úgymond „nyári üzemmódra” váltanak. 
 
„A húsvéti szünet környékén kezd érezhetően megnőni az utasszám, majd a növekedés fokozódni kezd, június utolsó hetére pedig meredeken megugrik.” 
 
Kirsten felügyeli a 40 ezer négyzetméteres fő terminált, a régi terminált és a melléképületeket, az összesen 125 mosdót, és segít kiszolgálni az évi 3,5 millió utast: rengeteg mindenre kell odafigyelnie. 
 
„A marketingrészleg által kidolgozott terhelési tényezős előrejelzések és más adatok segítségével próbálom megbecsülni, hogy hány utasra számíthatunk majd az elkövetkezendő hónapokban, és mikor várhatók a legnagyobb forgalmú időszakok. A billundi repülőtér dinamikus ütemben fejlődik. Az előző évben 9,2 százalékkal több utas érkezett. Sőt, 2018 első három hónapjában ez az arány további 11,2 százalékkal nőtt!” 
 
„A legfőbb gondot a megfelelő személyzeti létszám biztosítása jelenti. A téli időszakban, azaz október és április között 60 fős csapattal dolgozunk. Nyári üzemmódban nagyjából 100-an vagyunk. És mivel az állandó személyzet tagjai közül többen is nyári szabadságra mennek, sok embert kell keresnünk a helyükre a nyári hónapokban.” A helyzetet tovább bonyolítja, hogy a repülőtéren dolgozóknak alapos átvilágításon kell átesniük. „Ezután következik a betanítás. Sokan hiszik azt, hogy tudnak takarítani, de valójában sokkal nehezebb, mint aminek látszik” – mosolyog Kirsten.
 
A fogyóeszközök utánpótlását is meg kell tervezni. „Minden mosdóhelyiséget minden nap alaposan kitakarítunk, a legtöbbet pedig napjában nyolcszor ellenőrizzük és feltöltjük. Ugyanazt a felszerelést használjuk, amit évközben is, nyaranta azonban szinte elillannak a fogyóeszközök.”
 
A repülőtér éjjel-nappal nyitva tart, azonban tömegek eltérő időpontokban érkeznek. „A legnagyobb forgalom rendszerint 10-kor, délután 2-kor és este 6-kor várható: ilyenkor sok járat érkezik, majd száll fel. Csúcsidőszak azonban váratlanul is kialakulhat.” Mit lehet olyankor tenni, amikor a csapattagok közül többen is betegszabadságon vannak, és nincs elég ember a csúcsidőszakok kézben tartásához? „Ha tarthatatlanná válik a helyzet, megtehetjük, hogy kissé megritkítjuk az egyéb takarítási feladatokat. A mosdókkal kapcsolatban nem kötünk semmilyen kompromisszumot. A tiszta mosdó a kellemes vendégélmény elválaszthatatlan része. És mivel mostantól a Tork PeakServe rendszert használjuk, nem kell olyan sűrűn utántöltenünk az adagolókat – így tehát több időnk marad arra, hogy a repülőtér más részeit is olyan tisztán tartsuk, amennyire ezt az utasok joggal elvárják tőlünk.”
 
Kirsten májusban részt vesz az Interclean In Amsterdam eseményen, ahol többek között a Tork EasyCube® megoldást is megtekinti. 

Tíz éve működünk együtt a Torkkal. A vállalat jól ismeri a működésünket, és tudja, milyen nehézségeket okoznak a nagy forgalmú mosdók.

Kirsten Paarup

A takarítószemélyzet vezetője

Próbálja ki ingyenesen a Tork PeakServe®-et

Eláruljuk, legújabb inoovációnk, hogyan járul hozzá a vendégek mosdóhelyi élményének javításához.

Közvetlen telefonszámunk:

+36 1 392 2122

Ingyenes próbalehetőség

Regisztráljon, hogy ingyenesen kipróbálhassa a Tork PeakServe-et®

Lépjen velünk kapcsolatba, hogy ingyenes tesztelési lehetőséget kérjen, melynek során megtapasztalhatja, miként javíthatja a Tork PeakServe® a vendégélményt a nagy forgalmú mosdókban.

Adja meg az utónevét
Adja meg a vezetéknevét
Adjon meg egy érvényes e-mail címet.
Telefon
Kérjük töltse ki a hiányzó mezőt.
Kérjük töltse ki a hiányzó mezőt.
Cégnév
Cím
irányítószám
Város

Az adataira azért van szükség, hogy válaszolhassunk megkeresésére emailben. Kérjük, olvassa át jogi nyilatkozatounkat és adatvédelmi szabályzatunkat részletes információért annak érdekében hogy megtudja miként védjük és kezeljük személyes adatait melyet megoszt velünk.

Kérjük, erősítse meg hogy elolvasta a személyes adatok kezelésére vonatkozó szabályzatot és a jogi nyilatkozatot.
Töltse ki recaptcha