VR-clean-hands-training_800x500.png

Növényi alapanyagokból fejlesztett ki lebomló szappant a Tork 

2021-04-28

Két új szappant dobott piacra a Tork. A termékek fejlesztése során nemcsak a fokozódó higiéniai elvárásokat, hanem a felhasználók egyedi igényeit is figyelembe vették. Az egyik termék a fenntarthatóságot helyezi előtérbe, használatával a környezettudatos cégek az ökológiai lábnyomukat is csökkenthetik. A másik szappant a séfeknek alkották meg: eltávolítja az ételszagokat és kíméli a kezet. Az új folyékony és habszappanok kompatibilisek a Tork könnyen használható S4 adagolórendszerével.


A kórokozókkal szembeni védelem leghatékonyabb módja a helyes és rendszeres kézmosás. A profi higiéniai megoldások területén szerzett gazdag tapasztalatával a Tork célja, hogy segítsen a vállalkozásoknak megfelelni az elmúlt egy évben megnőtt higiéniai elvárásoknak. 


A felhasználók egyedi igényeire reagálva a vállalat most két új szappant dobott piacra. A magas minőségű, gondosan kiválasztott összetevőkből álló, dermatológiailag tesztelt, folyékony, valamint hab formában elérhető szappanok rendelkeznek az Európai Unió Ecolabel védjegyével. Mindkét termék gyárilag zárt, literes, egyszer használatos pumpával felszerelt flakonokban kapható, így biztosítják a higiénikus kézmosást és csökkentik a keresztszennyeződés kockázatát. 


A flakonok a használat során zsugorodnak, így 70 százalékkal csökken a keletkező hulladék mennyisége1. Mindkét új szappan használható a piacon lévő Tork adagolókkal (S4 rendszer), amelyek a könnyű kezelhetőség mellett az érintésmentes adagolást lehetővé tevő szenzorokkal is fel vannak szerelve.


Fenntartható higiénia minden munkahelyen 

A hatékony higiéniai megoldások iránti növekvő igény mellett a fenntarthatóság szempontjai is egyre inkább erősödnek az ügyfelek részéről2. A Tork azon túl, hogy kiemelkedő kézmosási megoldásokkal segíti a szigorodó higiéniai előírások betartását, olyan termékeket fejleszt, amelyek a környezeti hatások minimalizálásával (például a vízfogyasztás és a hulladékmennyiség csökkentésével) támogatják a körforgásos gazdaság megvalósítását.


„Küldetésünk, hogy segítsünk elérni ügyfeleink fenntarthatósági törekvéseit. A takarékos adagolás és a környezet megóvásának tudata az alkalmazottak és az ügyfelek közérzetére is jótékony hatással bír” – mondta el Nagy Géza, a Tork magyarországi kereskedelmi igazgatója.


Az új Tork Tiszta kézmosó habszappan számos tulajdonságával segíti az egészséges munkahelyek kialakítását. Az összetevők 99%-a természetes eredetű3, kiválasztásuk során figyelembe vették a fenntarthatósági szempontokat. A 9 összetevőből7 növényi eredetű és biológiailag lebomló4, ezért a termék környezettudatos választás.  Az aktív tisztító összetevőknek nincs környezetkárosító hatásuk6, így kevésbé ártanak a vízi élővilágnak5, és ehhez nem is kell többet használni a szappanból7. A felhasznált összetevők kombinációjának köszönhetően a szappan gyorsan habzik és könnyen leöblíthető8, így 35%-kal9 kevesebb vízre van szükség a kézmosás során.


Kézkímélő megoldás a séfek és a konyhai személyzet számára


A vendéglátóiparban és a cateringben dolgozó séfek és más konyhai alkalmazottak keze erős igénybevételnek van kitéve. Az új Tork szagsemlegesítő kézmosó folyékony szappan kifejezetten nekik készült, hogy biztosak legyenek kezük tisztaságában, és figyelmüket teljesen az ételek elkészítésére és felszolgálására fordíthassák. 


A Tork szagsemlegesítő kézmosó folyékony szappan megakadályozza az ételmaradványok kezeken keresztül való átadását, és segít eltávolítani az olyan jellegzetes szagokat, mint amilyen a hal és a fokhagyma. Kíméletes a kézhez és alkalmas a gyakori kézmosásra, nem okoz bőrkárosodást vagy irritációt. Az egészséges kéz hozzájárul a személyzet jóllétéhez, ami a harmonikus konyhai környezet kulcsa.


További információért látogasson el az alábbi weboldalakra: 

Tork Tiszta kézmosó: https://www.tork.hu/product/520201/toltoanyag/kezapolas

Tork szagsemlegesítő: https://www.tork.hu/product/424011/toltoanyag/kezapolas 


1) Essity-teszt alapján

2) Essity Hygiene & Health Study 2020

3) ISO16128 szerint

4) OECD301B szerinti laboratóriumi teszt alapján

5) az EU Ecolabel követelményei alapján a vízi élővilágra gyakorolt toxicitáshoz kapcsolódó a kritikus hígitási térforgat (CDV, Critical Dilution Volume) a megadott határértékek alatt van, és kétszer alacsonyabb, mint a Tork kézkímélő habszappan formulája esetében

6) A GHS vegyi anyagok besorolása szerint

7) Összehasonlítva a TORK kézkímélő habszappan termékével

8) A Tork Tiszta habszappan és a Tork kézkímélő habszappan összehasonlítása céljából 2020-ban végzett két belső panelteszt és egy külső teszt eredménye alapján.

9) A Tork kézkímélő habszappannal összehasonlított belső teszt alapján.

Rédey Anikó, Marketing
+36 1 392 2176