A szén-dioxid-terhelés csökkentése

A szén-dioxid-terhelés csökkentése

Európában (Franciaország kivételével) 2023 májusában 27 meglévő Tork adagoló rendelkezett karbonsemlegességet* igazoló tanúsítvánnyal.

Ezeknek az automatáknak a szén-dioxid-kibocsátása a teljes életciklusuk** során – a nyersanyagoktól az élettartamuk végéig – csökken és kompenzálásra kerül. 

Egy nő kezet mos, közben egy másik nő a kéztörlőpapír-adagolót használja

További információ a Tork karbonsemleges adagolóiról

Videó megtekintése

Maximális higiénia, minimális szén-dioxid-terhelés

solar-panels-800x500.jpg


Csökkentett és kompenzált szén-dioxid-kibocsátás 

Az összes karbonsemleges Tork adagolót tanúsítottan megújuló villamos energia felhasználásával állítják elő. A karbonsemlegesség elérése érdekében a fennmaradó szén-dioxid-kibocsátást a ClimatePartner nevű ellenőrzött szervezet klímavédelmi projektjeibe történő befektetésekkel kompenzáljuk.

Valódi szén-dioxid-kompenzáció 

A kompenzáció érdekében a Tork az International Carbon &Offset Alliance egyik tagvállalatával, a ClimatePartnerrel működik együtt. A szövetség tagjai kizárólag megbízható szabványokat – Verified Carbon Standard (VCS), Gold Standard, Clean Development Mechanism (CDM) – ismernek el. www.climatepartner.com


solar-panels-800x500.jpg

Letöltések

solar-panels-800x500.jpg

Klímavédelmi projektek az emberiség és a bolygó érdekében

A szén-dioxid-kibocsátást tanúsított és rendszeresen ellenőrzött projektekkel kompenzáljuk a kambodzsai ivóvízellátástól az indonéziai erdők védelméig; energiatakarékos tűzhelyekbe fektetünk be Indiában, és gyűjtjük a műanyagot*** a tengerpartokon.

Fenntartható higiéniai gazdálkodás

A Tork termékei és szolgáltatásai hozzájárulnak az emberekre és a bolygóra gyakorolt negatív hatások csökkentéséhez. Olyan kiemelt témák állnak figyelmünk fókuszában, amelyek számunkra, valamint az Ön vállalkozása és ügyfelei számára is fontosak, a tanúsított rostszálaktól kezdve a megújuló csomagolóanyagokon át az olyan újrahasznosítási rendszerekig, mint a Tork PaperCircle®. Az emberekre is odafigyelünk – ezért mindenki számára hozzáférhető és egyszerűen használható higiéniai megoldásokat biztosítunk.


A fenntarthatósággal kapcsolatos fókuszterületeink a következők: a jóllét, az alap- és csomagolóanyagok, a felhasználás és a hulladékanyagok, valamint a szén-dioxid-kibocsátás

solar-panels-800x500.jpg

Hivatkozások

* Tanúsítottan megújuló villamos energiával csökkentett és klímavédelmi projektekkel kompenzált adat
** A töltőanyagok kivételével
*** Nem kompenzálja a szén-dioxid-kibocsátást