iPhone-nal a városképet megörökítő nő

A fenntarthatóság és a vendégélmény kéz a kézben járnak a szállodaiparban

A szállodaipari trendek alapján jól tetten érhető, hogy az átlagos szállóvendéget foglalkoztatja a fenntarthatóság ügye. A vendégek otthonaikban tudatos döntések alapján élnek, és nem szeretnék, ha utazásaikkal, illetve éjszakai szálláshelyeikkel ártanának a környezetnek. Az ökológiai lábnyom csökkentését eredményező lehetőségek, például a környezetbarát szállodák iránt egyre fokozódik az érdeklődés. Bár a szállodavezetők számára kiemelten fontos kérdés a vendégek elégedettsége, a fenntarthatóság is eldöntheti a versenyt. 
 
Hogyan lehet ezzel megbirkózni? Gondoskodjon róla, hogy az Önnél megszálló vendégek lássák és örüljenek azon döntésüknek, hogy az Ön szállodáját választották. Tájékoztassa őket, hogy milyen fenntartható megoldások érhetők el a szállodában. Ossza meg a vendégekkel, hogy Ön mit tesz az ügy érdekében – így tudni fogják, hogy azonos az értékrendjük. 
 
 

Tudtad, hogy:

SustainabilitySteps_3200x1000.jpg  


3 lépés a fenntarthatósághoz, amelyet a vendégek is észrevesznek

Ön már azzal is sokat nyerhet, ha csak apró lépéseket tesz a fenntarthatóság felé. A lényeg az, hogy ügyelni kell a részletekre, hogy minden vendég otthonosan érezze magát. Az itt bemutatott három dolog olyasmi, amelyet a környezettudatos vendégek azonnal észrevesznek, és ez tovább javítja kellemes benyomásaikat:

Ajánlott termékek

Hivatkozások

1 A Deloitte szállodaipari jelentése, 2015
2 A Booking.com jelentése a fenntartható utazásról, 2019
3 72 000 Hilton-vendéggel készített felmérés, Hilton Consumer Research
4 Accor commits to global elimination of single use plastics in guest experience by 2022 („Az Accor 2022-re hozzájárul az egyszer használatos műanyagok világszintű felszámolásához a szállodaiparban”, sajtóközlemény)