Mosdóban kezet mosó és törlő férfiak

Pozitív vendégélmény és vevői elégedettség biztosítása a rekreációs szolgáltatások területén

A vendégek elvárásai a rekreációs helyszínek – pl. egy sportcsarnok/vidámpark – felkeresésekor komoly kihívásokat jelentenek a létesítményfelügyeletnek. Az alábbiakban beszámolunk arról, hogy a tisztaság és a higiénia milyen hatással van az ügyfélélményre ezeken a nagy forgalmú helyszíneken. Illetve arról is, hogy Ön miként teremthet magasabb szintű higiéniát a megnövelt hatékonyság révén.


A nagy forgalmú helyszínek gyakran igyekeznek megfelelni a vendégek magas szintű igényeinek, ami operatív vezetőként kihívást jelenthet Önnek. A földrajzilag elszórtan jelentkező, ingadozó vendéglétszám tovább fokozza ennek nehézségét, akárcsak az, ha Ön nem tudja, hogy az operatív erőforrásokat a lehető leghatékonyabban használják-e, ami felesleges vagy éppen felületes takarítást eredményezhet. Ezért elengedhetetlen, hogy hatékonyan és fenntarthatóan kezelje erőforrásait, ugyanakkor ügyeljen arra, hogy a minőség mindig magas szinten maradjon. 


A rekreációs létesítményekben mindig a mosdó a legforgalmasabb hely. Az ügyfelek gyakran egyenesen odamennek, mielőtt elindítanák a napot. Ha a mellékhelyiségek nem tiszták és rendezettek, a vendégek valószínűleg nem akarnak majd hosszabb ideig maradni. Ha a mellékhelyiségek piszkosak és túlzsúfoltak, az az a probléma, amely a nagy forgalmú helyszíneken a legjobban zavarja a vendégeket. A vendégek több mint 70%-ának voltak mellékhelyiségben szerzett rossz élményei, és ötből ketten panaszkodtak is erre a barátaiknak*. A negatív benyomások és megjegyzések az interneten is közzétehetők, így még nagyobb közönséghez juthatnak el, és még nagyobb kárt okozhatnak. Egy rossz értékelés rossz hatással lehet a vállalat jó hírére. Másrészt egy tiszta mellékhelyiség az ügyfélélmény biztosításának hatékony módszere is lehet. 


A cél az emlékezetes, kielégítő, higiénikus és zökkenőmentes vendégélmény. Ezen igények teljesítéséhez Önnek egy lépéssel előbbre kell járnia, és tudnia kell, hogy mikor és hol kell közbelépnie. A minőség és a tisztaság szintjének fenntartása mindig nagy kihívást jelent. Szerencsére vannak olyan megoldások és termékek, amelyek elősegítik a vendégélmény proaktív kezelését, és javítják az ügyfél-elégedettséget. A praktikus, nagy kapacitású megoldások és az adatalapú takarítás kombinációja lehetővé teszi a hatékonyabb munkavégzést. Mindenekelőtt egyenletesen magas színvonalú takarítást biztosít, amellyel megelőzhetők a panaszok.


Szeretne többet megtudni arról, hogy miként tudná jobban kihasználni erőforrásait, és zökkenőmentes élményt nyújtani ügyfeleinek? Bővebben lásd itt.

Gröna Lund
„Egy olyan helyzetből, amikor a takarítás minőségére észrevételeket tettek a látogatók, mostanra eljutottunk oda, hogy folyamatosan jó értékeléseket kapunk az ügyfél-elégedettségi indexen."
Dragica Novačić, a Gröna Lund parkfelügyelője

A Tork EasyCube segítségével Ön:

tork_easycube_cleaner_tablet_800x500.jpg   


Az adatalapú takarítás új szintre emeli a hatékonyságot, és növeli az ügyfélélményt  

Üzemeltetési vezetőként elvárják Öntől, hogy minden körülmények között kiváló minőséget biztosítson vendégeinek. A mosdóhasználók ingadozó száma miatt azonban nehéz mindig oda beosztani a személyzetet, ahol a legnagyobb szükség lenne rájuk. Az irányítás fenntartásához és a mosdóhelyi forgalom kezeléséhez teljes körű áttekintésre van szükség a műveletek állapotáról és igényeiről az erőforrások optimalizálása érdekében. 
 
A statikus takarítási ütemtervről az adat- és igényalapú takarításra való áttérés segít Önnek és csapatának abban, hogy megoldást találjanak ezekre a kihívásokra. A csatlakoztatott eszközök és szoftveralkalmazások révén, amelyek nyomon követik a látogatók számát és a töltőanyagok szintjét, Ön érdemi tájékoztatást kap a valódi takarítási igényekről. Mindez lehetővé teszi Önnek és dolgozóinak, hogy az élen járjanak, és pontosan ott és akkor lépjenek közbe, ahol és amikor kell – illetve megelőzzék az ügyfélpanaszokat. 
 
A vidámparki takarító személyzet gyakran fiatal idénymunkásokból áll, és az egyik ügyfelünk kijelentette: „az új rendszerrel a takarító csapat függetlenebbé és motiváltabbá vált. A »művészeink«, ahogy takarítóinkat nevezzük, fiatalok, és örömmel használják a technológiát.” 
 
Ha Ön digitális megoldásokat biztosít a takarítóknak ahhoz, hogy közbeléphessenek ott és akkor, ahol és amikor kell, ezzel lehetővé teszi számukra, hogy megelőzzék a panaszokat, és jobban gondoskodjanak a létesítményről. Ez hasznosabb és dinamikusabb szerepet kínál a takarítóknak a látogatói élmény javításában, az adatalapú takarítás hatékonyságának növelése pedig több órányi takarítási időt spórol meg.
 
Ezért döntött így annyi, a jövőbe tekintő vállalat, hogy az adatalapú takarításhoz a világ vezető létesítményüzemeltetési szoftverét, a Tork EasyCube®-ot használja. Ez egy úttörő innováció, amely segít a létesítmény személyzetének abban, hogy tisztább helyekké tegye a vidámparkokat, ahol így hosszabb időt tölthetnek a családok. Mindez nem csupán új technológia, vagy a higiéniai fogyóeszközök jobb kezelésének módja, hanem lehetővé teszi az alkalmazottak számára, hogy növeljék az ügyfélélményt. A Tork EasyCube a kevesebb hulladék révén hozzájárul a fenntarthatósághoz. A takarítók a valós idejű információknak köszönhetően csak akkor töltik újra az adagolókat, amikor azok kifogyóban vannak.
Kajsa-Lotta Halvarsson, a Furuvik Zoo parkfelügyelője
„A Tork EasyCube-nak köszönhetően több munkaórát megspórolunk naponta. A szolgáltatás drámai változásokat hozott. Ami a hatékonyságot illeti, a korábbi munkamódszereink nem vehetik fel vele a versenyt.”
Kajsa-Lotta Halvarsson, a Furuvik Zoo parkfelügyelője

Az adatalapú takarítás segít:

Termékjavaslatok

Hivatkozások

*Az IPSOS által, 3000 résztvevő bevonásával az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Németországban, Franciaországban, Lengyelországban és Svédországban végzett felmérés alapján; a felmérést megelőző 9 hónapban a résztvevők mindegyike járt valamilyen nagy forgalmú helyen. 
**A látogatók elégedettségének mérése két Tork EasyCube® mosdóban és két hagyományos módon rendben tartott és felszerelt mosdóban, az ISSA/Interclean szakvásáron, 2016 májusában történt.