Két nő beszélget egymással egy táblagép előtt

Mindig garantálja az egyenletes takarítási minőséget

A kiváló és egyenletes minőségű takarítás nélkülözhetetlen a létesítménykiszolgálási ágazatban. Két cikket is írtunk annak érdekében, hogy megosszuk megszerzett ismereteinket és ajánlásainkat. Az elsőben eláruljuk, hogy miért is fontos az egyenletes takarítási minőség biztosítása, a másodikban pedig megosztjuk ismereteinket arról, hogy miként lehet mindig magas színvonalú szolgáltatást biztosítani.

 

Újfajta elvárások
A világjárvánnyal újfajta elvárások érkeztek: még több és még gyakoribb takarításra van szükség. Az új takarítási előírások, protokollok és eljárások követése külön képzést igényel, és létszámproblémákat okozhat, mivel ugyanannyi vagy még kevesebb takarítási erőforrás birtokában mostantól még több munkát kell elvégezni. Emellett új elvárások alakultak ki a takarítás és higiénia bizonyítására vonatkozóan, ez pedig több adminisztrációt és jelentéstételt igényel az Ön részéről, hogy lépést tudjon tartani az új előírásokkal.
 
Ügyfél-lemorzsolódás
A takarítás az egyik leggyakrabban kiszervezett szolgáltatás pl. az oktatási vagy a kiskereskedelmi szegmensben, valamint a szállodák, kórházak, üzleti célú és lakóépületek esetében. Ám a statisztikák szerint egy átlagos takarító vállalat a teljes ügyfélkörének 55%-át veszíti el évente a rossz minőségű takarítás miatt*. És az is kiderül belőlük, hogy az új ügyfeleket általában vonzzák a versenyképes árak és a szolgáltatás magas színvonala. Éppen ezért az ügyfelek lemorzsolódásának megelőzéséhez elengedhetetlen a kiváló és egyenletes minőségű takarítás biztosítása. Különösen most, amikor a higiénia minden eddiginél fontosabb. 
 
A minőség és a hatékonyság növelése
A takarítási minőség, valamint a higiénia fenntartása vagy javítása komoly kihívást jelent, főleg akkor, ha a működési hatékonyságon is szeretnénk javítani. Régebben a minőség és az ügyfél-elégedettség javítására fókuszálás miatt csökkent a hatékonyság, vagy fordítva: ha túlságosan is a munkaórák és a takarítási erőforrások korszerűsítésén volt a hangsúly, a munkavégzés minősége került veszélybe. Manapság a technológia és az innovációk segítségével mindkettőre van mód – a minőség és az ügyfél-elégedettség, valamint a munkavégzés hatékonysága is javulhat. 
 
A takarító személyzet motivációjának növelése
Az adatalapú takarítással Ön egy új és okosabb munkamódszert fedezhet fel, amely időt takarít meg Önnek, és növeli a hatékonyságot. A takarítási és utántöltési igényekre vonatkozó valós idejű információk lehetővé teszik Önnek és munkatársainak, hogy optimalizálják erőforrásaikat, és proaktívabbak legyenek ahelyett, hogy ragaszkodnának a bejáratott rutinokhoz. Ha a takarítók tudják, hogy mikor és hol van szükség takarításra, kiiktathatják a felesleges takarítási ciklusokat és adagoló-ellenőrzéseket, így ott fordíthatnak több időt a munkára, például a gyakran megérintett felületek kiemelten fontos takarítására, ahol a leginkább szükség van rá. Ez az új munkamódszer jobb áttekintést és irányítást biztosít Önnek és a takarítóknak, ami pedig növeli a motivációt, valamint csökkenti a stresszt és a fizikai terhelést. Az adatalapú takarítás eredménye egy forradalmi újítás a hatékonyság, a minőség és a takarítószemélyzet elégedettségének növelésére. 

Ajánlott termékek

Hivatkozások

*Cleaning Industry Analysis 2017 – Cost & Trends (Takarítóipari elemzések, 2017 – költségek és trendek).
**2019 júniusa és decembere között közel 13 000 hálózatra kötött adagolón mérve, a havonta üres állapotban töltött idő alapján, a havonta teljesen feltöltött időhöz viszonyítva.
***A Tork Vision Cleaning bevezetése előtt, illetve után 6 hónappal, az adagolók ellenőrzésére vonatkozó fogyasztói visszajelzések alapján (2019 júniusa és decembere között). A mérés 16 Tork Vision Cleaning szolgáltatáshoz csatlakoztatott telephelyen történt, és minden egyes adagoló ellenőrzése kb. 20 másodpercet vett igénybe.
****A látogatók elégedettségének mérése két Tork Vision Cleaning típusú mosdóban és két hagyományos módon rendben tartott és felszerelt mosdóban, az ISSA/Interclean szakvásáron, 2016 májusában történt.
*****Három Tork Vision Takarítás-vásárlótól kapott dokumentált eredmények alapján; a felmérés a Tork Vision Cleaning szolgáltatás bevezetése előtt, illetve után zajlott.

Megjegyzés: A Tork Vision Cleaning korábban Tork EasyCube® néven volt ismert.