Mosdóban kezet mosó és törlő nők

Így biztosítható a nagyszerű repülőtéri utasélmény

A repülőterek üzemeltetési vezetőinek minden interakció során ki kell elégíteniük az utasok igényeit, és biztosítaniuk kell a megfelelő minőséget. Az alábbi cikkekben további információ olvasható a repülőtéri utasélményről.
 
Egy repülőtér több egyszerű utasterminálnál. A legtöbbje összetett, többfunkciós utazási központ, sokféle szolgáltatással, amelyek hozzáadódnak a repülőtér összbevételéhez. Az Airport Service Quality (ASQ) egy vezető repülőtéri utasszolgálati és benchmarking program, amely az ügyfél-elégedettséget méri. Tanulmányaik szerint közvetlen kapcsolat áll fenn az ügyfél-elégedettség és a bevétel között.*
 
A fókusz több repülőtéri létesítménykezelő esetében is áthelyeződött a tradicionális létesítményfelügyeletről az élménykezelésre. Mi közöttük a különbség? Az élménykezelésben a cél az utasok elvárásainak teljesítése és a minőség biztosítása minden egyes interakció során. A repülőtéren töltött idő az általános utazási élmény fontos része, vagyis minden interakció, minden gyakran megérintett felület és népszerű találkozási pont fontos.
 
Az utaselégedettséget minden eddiginél jobban befolyásolja a terminálokon és a mosdókban tapasztalt higiénia és tisztaság. A takarítás szempontjából mindez azt jelenti, hogy folyamatosan magas szintű takarítást és higiéniát kell biztosítani, illetve meg kell előzni a panaszokat. A működési hatékonyság iránti igény fokozódásával párhuzamosan az időtakarékos, a kifogyást, a rendetlenséget és a hulladékképződést megelőző megoldások iránti érdeklődés is növekszik. Ezenfelül a műveletek nagyobb fokú optimalizálására is van igény, amelyet valós idejű adatok és technológia segítségével lehet elérni. 
 

Érdekli, hogy milyen előnyöket jelenthet Önnek az adatalapú takarítás? Regisztráljon a Tork Vision Cleaning gyorsbemutatóra.

tork_easycube_cleaner_800x500.jpg

Így növeli az adatalapú takarításra váltás a repülőtéri utasélményt

 
Évente több millió utas fordul meg a repülőtéri mosdókban. A létesítményfelügyelőknek képeseknek kell lenniük arra, hogy folyamatosan foglalkozzanak napjaink legsürgetőbb minőségi és higiéniai nehézségeivel az ASQ-pontszámok megtartása érdekében, miközben egyensúlyban tartják a költségvetést és a fenntarthatósági célokat. A forgalom egyenetlen, a csúcsidőszakokban pedig intenzív, ám minden egyes utas elvárja, hogy egy olyan tiszta mosdó várja, ahol van toalettpapír, kéztörlő és szappan.
 
Dolgozzon előre 
Az adatalapú takarítás azt jelenti, hogy a takarító személyzet és a vezetők is valós idejű információkat kapnak a takarítási igényekről. Lehetővé válik, hogy pontosan az, akkor és ott legyen kitakarítva, amire, amikor és ahol szükség van; mindez felszabadítja a takarító személyzet idejét. Ez az idő ehelyett jobb minőségű takarításra fordítható, hogy biztosítva legyen a higiénia legmagasabb szintje – így a higiéniai protokollok is – és a tisztaság az utasok számára. Sőt, a meglévő ügyfelektől gyűjtött adatok azt mutatják, hogy az adatalapú takarításra való átállással a takarítási idő akár 20%-át is megtakarították****, és biztosították, hogy az adagolók az idő 99%-ában meg legyenek töltve***** – annak ellenére, hogy az utasforgalmi terminálok takarításának elkerülhetetlen része a mosdóforgalom gyors, váratlan változása. A vezetők emellett elemezhetik a felgyűlt adatokat, hogy tovább finomítsák a takarítás menetét, a tervezést, a beszerzést és a logisztikát. 
 
Legyen jobb a minőség és kevesebb a panasz
Az adatalapú takarítás lehetővé teszi a takarító személyzet számára, hogy kevesebb energiaráfordítással jobb takarítási minőséget biztosítson; ennek érdekében hasznosabbá és kevésbé megterhelővé teszi a munkát, hiszen valós időben ad tájékoztatást, és biztosítja a kiváló minőséget. Még a megszületésük előtt kiküszöböli a panaszokat, és hozzájárul a pozitív és fenntartható utasélményhez – hiszen nincs több üres adagoló és rendetlenség. A takarítási műveleteknek ez a proaktív megközelítése bizonyítottan akár 30%-kal magasabb ügyfél-elégedettséget eredményez******. 
 
Beköszöntött a digitális korszak.

Adatalapú takarítás

A takarítási igényekre vonatkozó valós idejű adatok háromféle módon is lehetővé teszik a takarítási folyamat látványos fejlesztését:

Termékjavaslatok

Hivatkozások


*https://aci.aero/wp-content/uploads/2019/08/ACI_ASQ_Product_and_Services_Brochure.pdf 

**https://www.buildings.com/news/industry-news/articleid/22085/title/unclean-restrooms-impact-students 

***A versenytársak által forgalmazott leghosszabb tekercses kéztörlővel összehasonlítva (Európában és Észak-Amerikában)

****Három Tork Vision Cleaning-vásárlótól kapott dokumentált eredmények alapján; a felmérés a Tork Vision Takarítás szolgáltatás bevezetése előtt, illetve után zajlott.

*****2019 júniusa és decembere között közel 13 000 hálózatra kötött adagolón mérve, a havonta üres állapotban töltött idő alapján, a havonta teljesen feltöltött időhöz viszonyítva.

*****A látogatók elégedettségének mérése két Tork Vision Cleaning típusú mosdóban és két hagyományos módon rendben tartott és felszerelt mosdóban, az ISSA/Interclean szakvásáron, 2016 májusában történt.


Megjegyzés: A Tork Vision Cleaning korábban Tork EasyCube® néven volt ismert.