Motocross - Rectangle.tif

Motokrossz – A sportág, mely tökéletességet követel

A sportág adrenalinból, izgalomból, a levegőben szállongó benzinszagból és abból az érzésből tevődik össze, hogy valami nagy dolog történik. Az egész végig komoly kihívás, rengeteg kosz, óriási erőkifejtés, és csupa kockázat. A motorosoknak külön gondolkodásmódra van szükségük, a másodperc törtrésze alatt kell döntést hozniuk, ismerniük kell a pályát, és tudniuk kell, mikor lehet még jobban odalépni a vason ülve.

PG Hjörtmarker javítja a svéd világbajnoki reményeket életben tartó versenyző: a saját fia, Eddie motorkerékpárját. Az apa a CEC S.I. lettországi versenycsapat tagja, amely nemcsak hisz a fiatal norvég, svéd, lett és amerikai motoros tehetségekben, hanem dolgozik is velük. Eddie hétéves kora óta versenyez, amikor az 50 köbcentis motorokhoz szükséges vezetői engedélyt megszerezhette. Immár 20 éves, és komoly névnek számít a sportágban. 
 
A csapat segíti a fiatal motorosok fejlődését, és a legkedvezőbb feltételeket teremti meg számukra karrierjük beindításához. „Manapság a német és holland csapatok vannak az élen, de a közelmúltban még Svédország is a sportág egyik fellegvárának számított.”
 
Ebben a szupermacsó környezetben áll helyt Aleksandra Steinberg, a PR-ért, szponzorokért és a csapat csúcsteljesítményét lehetővé tévő gyakorlati dolgokért (szállítás, menetrend) felelős csapatfőnök. „Mindig van mivel foglalkoznom: mérem a motorosok idejét, kisebb és nagyobb problémák megoldásával birkózom, és segítek a motorok szerelésében a versenyeken” – mondja Aleksandra. 
 
A versenyek végén a motorkerékpárokat szétszerelik, és a motor minden darabját megvizsgálják, megtisztítják és letörlik. „A kezdetek óta a Tork papírtörlőit használjuk – mondja PG Hjörtmarker. – Sokáig a kék tekercset használtuk, de most átálltunk a fehér színű, kétrétegű papírra, és le vagyunk tőle nyűgözve. Rendkívül nagy a nedvszívó képessége: még a roppant ragadós fékfolyadék sem okoz neki gondot.”
 
„A motokrossz rendkívül költséges sportág, ahogy a motorsport többi szakága is az – mondja Aleksandra Steinberg. – Boldogok vagyunk, hogy a Tork a szponzorunk, hiszen egy nagy, megbízható márka, amely támogat minket, és hisz bennünk. Hálásak vagyunk a vállalattól kapott segítségért és támogatásért, mivel lehetővé teszi számunkra, hogy továbbra is lehetőséget adjunk a fiatal motorosoknak ahhoz, hogy a legmagasabb szintre juthassanak.”

Rendkívül nagy a nedvszívó képessége: még a roppant ragadós fékfolyadék sem okoz neki gondot.

PG Hjörtmarker

A CEC S.I. versenycsapat szerelője