Fenntarthatóság professzionális környezetben

Napjainkban az emberek egyre kevesebb időt töltenek otthon, és egyre többet professzionális környezetben: a munkahelyen, szállodában, iskolában, étteremben vagy a repülőtéren. Így tehát növekszik az olyan megoldások iránti igény, amelyek fenntarthatóbbá teszik a professzionális környezetben töltött időt. 
 
Segítünk Önnek olyan fenntartható megoldásokat biztosítani üzleti folyamataihoz, melyek kielégítik az ügyfelek és a fogyasztók igényeit. Ebbe a fogalomkörbe minden beletartozik a jobb egészségi állapottól a magasabb higiéniai szinteken át az olyan erőforrás-takarékos megoldásokig, amelyek csökkentik a hulladék mennyiségét – de akár a takarítók, szakácsok vagy egészségügyi szakemberek számára teremtett jobb munkakörnyezet is.
 
A Torknál mindent megteszünk azért, hogy az élet professzionális környezetben is fenntarthatóbb legyen. 

 

Így biztosítunk fenntarthatóságot professzionális környezetben

Vállalatunk küldetése, hogy olyan megoldásokat dolgozzon ki, amelyek fenntarthatóbbá teszik a professzionális környezetben töltött időt. A fenntarthatóság iránti elkötelezettségünk három olyan szemponton alapul, amelyekre termékeink és megoldásaink véleményünk szerint a legnagyobb hatást gyakorolják majd: a jóllét, a kevesebb több, valamint a körforgásos gazdálkodás elvén.

Jóllét

A higiénia, az egészség és a jóllét szorosan összefügg egymással. A fejlődő országokban az ivóvíznek és a hatásosabb higiéniai gyakorlatoknak alapvető szerepük van a betegségek továbbterjedésének meggátolásában. Ám a higiénia a világ kockázatoknak kevésbé kitett részein is nélkülözhetetlen az egészséghez és a jóllét. A szállodákban, éttermekben és kávézókban a higiénia meghatározza a cég hírnevét. Ez nem csupán azt jelenti, hogy a konyhából nem jutnak kórokozók a vendégek tányérjára, hanem azt is, hogy minden fogadóhelyiség mindig friss és vendégfogadásra alkalmas állapotban legyen. A kórházakban hatékonyabb higiéniai gyakorlatok alkalmazásával az egészségügyi fertőzések akár 70%-a megelőzhető lenne, míg a magasabb minőségű higiéniai megoldásokkal az óvodákban és az iskolákban akár 54%-kal csökkenthető a hiányzások száma. Vállalatunk higiéniai programok, kutatások és partnerségek révén igyekszik hozzájárulni a professzionális környezetben lévők higiéniájának javításához.
 
A jóllét megteremtése érdekében olyan megoldásokat dolgoztunk ki, amelyek lelkileg és fizikailag is megkönnyítik a létesítmények felügyeletét: ezért vezettünk be például ergonomikus csomagolóanyagokat és adatalapú takarítórendszereket. Nagyipari környezetben használt tisztítókendőink pedig akár 41%-kal csökkentik a takarításhoz szükséges vegyszerek mennyiségét.

Fenntartható fogyasztás

A környezeti hatások, például a hulladékmennyiség vagy a CO2-kibocsátás csökkentése napjainkban ágazattól, mérettől és földrajzi helytől függetlenül kulcskérdés minden vállalat számára. 
 
Az általunk kínált megoldások minőségromlás nélkül gondoskodnak a hulladékmennyiség és a CO2-kibocsátás mérsékléséről. Ha kevesebből szeretnénk többet előállítani, a teljes ellátási lánct át kell gondolnunk a termékek tervezésétől és gyártásig. A Life Cycle Assessment (életciklus-elemzések) segítségével szisztematikusan fel tudjuk mérni a terméknek az egyes életszakaszok során a természetre gyakorolt hatását, és megtaláljuk a fenntartható fogyaszás módját. Emellett fogyasztást csökkentő megoldásokat is fejlesztünk: ilyenek például a laponkénti szalvétaadagolók.

Körforgásos gazdálkodás

A fenntartható jövő eléréséhez szükséges újabb nagy lépés az üzletmenet és a fogyasztás rendszerének újragondolása. A társadalmak a lineáris gazdálkodásról szép lassan a körforgásos gazdálkodásra térnek át, ami olyan új üzleti modelleket eredményez, amelyek megoldást adhatnak az erőforrások felelősségteljes felhasználására a „tervezés, csökkentés, újrafelhasználás és újrahasznosítás” elve alapján.
 
Ami a professzionális higiénia világát illeti, az újrahasznosítás a biztonsági problémák miatt komoly kihívást jelent, ám több olyan partneri viszony is létezik különböző üzletek és hulladékkezelő vállalatok között, amelyek igyekeznek feltárni a gyártott termékek újrahasznosításának lehetőségeit. A Tork megvalósította az ilyen jellegű fejlesztéseket, és körfogásos megoldásokat kínál ügyfeleinek; ilyen az Európai Unióban a PaperCircle®, az Egyesült Államokban pedig a vállalaton belüli újrahasznosítás (Closed Loop Recycling).

Tudás, innovációk és partnerkapcsolatok

Azáltal, hogy arra a tudásra, valamint azon innovációkra és partnerkapcsolatokra összpontosítunk, amelyek egészségesebbé és jobbá teszik a vállalkozásaikat, értéket teremtünk ügyfeleink számára.
 
A különböző iparági ügyfeleinket érintő trendek és fejlesztések alapos ismerete és megértése révén biztosítjuk azt, hogy mindig egy lépéssel előbbre járjunk. Legyen szó a fogyasztók fenntarthatósággal kapcsolatos hozzáállását érintő naprakész információkról, az egészségügyi ellátással kapcsolatos fertőzésekre vonatkozó legfrissebb kutatásokról vagy az újrahasznosítás legújabb trendjeiről, biztos lehet benne, hogy időszerű ismeretekkel rendelkezünk.
 
A fenntarthatóság szintén fontos eleme újításainknak. Az olyan vezető innovációkkal, mint a Tork PaperCircle®, amely a világ első újrahasznosítási szolgáltatása papír kéztörlők számára, valamint a Tork EasyCube®, amellyel ügyfeleink idejét és erőfeszítéseit takaríthatjuk meg, az iparágunk élvonalában járunk.
 
Az ügyfelekkel való együttműködés kulcsfontosságú a sikeres és fenntartható újítások szempontjából, mi pedig együtt dolgozunk velük az új termékek és szolgáltatások fejlesztése során. Valós idejű tanulmányok, terméktesztelés, illetve fejlesztési folyamatok révén optimalizáljuk megoldásainkat, hogy teljes mértékben kielégítsék igényeiket.

Vezető szerepben a fenntarthatóság ügyében

A Tork a globális higiéniai és egészségügyi termékeket gyártó vállalat, az Essity része, amelyet a világ leginkább fenntartható vállalatai közé sorolnak. Számos díj és értékelés tükrözi a fenntarthatósággal kapcsolatos fáradozásainkat. Gondosan felépített és auditált globális nyersanyag-beszerzési irányelvekkel rendelkezünk. A Tork termékeiben kizárólag felelősségteljes forrásból származó, fenntartható rostanyagok találhatók.  
 
Az Essity fenntarthatósággal kapcsolatos munkájáról és céljairól itt olvashat bővebben: https://www.essity.com/sustainability
 
FocusAreas_HU.jpg

Nyomtatás Letöltés