Wiping and Cleaning 1.tif

3 egyszerű tipp a tisztább termelésért

2018/04/19

3 egyszerű tipp a tisztább termelésért

Gondolta volna, hogy mennyi múlik a gépek tisztításához használt anyagokon, valamint azok szállításán, tárolásán és elhelyezésén? Professzionális tippjeink segítségével költséget és időt takaríthat meg a gyártás során jelentkező tisztítási feladataiban.

A versenyképesség megőrzése érdekében az ipar különböző területein tevékenykedő vállalatok rengeteget fektetnek be automatizálási fejlesztésekbe.  Amikor azonban a teljesítmény javításán fáradoznak, nem szabad megfeledkezni a háttértevékenységekről sem. A balesetek miatti leállás, vagy a megfelelő higiénia hiányából fakadó teljesítménycsökkenés mind-mind olyan láthatatlan tényezők, melyek jelentősen befolyásolják a vállalat teljesítményét. Meglepő helyen, mégpedig a tisztítás területén is megtakarítási és teljesítménynövelési lehetőség aknázható ki.

Önnek is számít a minőség?
1. Számoljon le a rongyokkal és spóroljon: a rongyok magukba szívják az oldószert, és a tisztítandó felületre kevés jut vissza, így a szükségesnél több oldószert használhat a tisztításhoz, ami költségnövekedést eredményez. A válogatásuk sokszor időigényes - mivel nincs két egyforma rongy, a rajtuk lévő gombok és zipzárak felsérthetik a tisztítandó felületet, használatuk után pedig tárolásuk is nehézkes, hiszen rengeteg helyet foglalnak el.
Javaslatunk: A Tork tisztítókendőivel akár 40%-kal kevesebb oldószert kell felhasználni a rongyokkal összehasonlítva. Kiváló nedvszívó képességű, strapabíró, könnyen használható, kis helyigényű tisztítókendőinkkel 25%-kal kisebb helyre van szükség a tárolásnál, és hatékonyságuknak köszönhetően akár 35%-kal csökkenthetik a karbantartásra fordított időt.

2. Válasszon ipari igényekre fejlesztett törlőpapírt és növelje hatékonyságát: Nem minden papír alkalmas rá, hogy olajat, zsírt vagy egyéb ipari szennyeződést eltávolítson. Ha a papír elszakad, szöszöl, vagy apró darabokat hagy maga után a gépeken, azzal időt veszít a karbantartás során.
Javaslatunk: Az úgynevezett QuickDry technológiával ellátott Tork nagyteljesítményű törlőpapírok kifejezetten a gyártás során jelentkező kihívásokra nyújtanak megoldást. Pillanatok alatt szívják magukba a kiömlő folyadékokat, és nagy teljesítményüknek köszönhetően kevesebb is elég. A papír, védi a kezet a hőtől és a szennyeződésektől így biztonságosabb munkakörülményeket teremthet munkatársai számára.

3. Használjon adagolható termékeket: Az adagolható termékekkel rendezettebbé teheti munkakörnyezetét, emellett féken tarthatja a felhasználást, megelőzheti a túlfogyasztást. Ha az adagoló a szükséges pillanatban kéznél van, értékes időt takaríthat meg, ami termelékenységére is hatással van.
Javaslatunk: Válasszon munkafolyamatait támogató adagolókat. A Tork hordozható, falra szerelhető, mágnessel rögzíthető adagolókat is kínál, így biztosan megtalálhatja az igényeihez leginkább illeszkedő megoldást.

Kapcsolattartó

Mészáros Barbara.jpg