HYGIENE 131920512_Original.tif

Fenntarthatóság professzionális környezetben

Napjainkban az emberek egyre kevesebb időt töltenek otthon, és egyre többet professzionális környezetben: a munkahelyen, szállodában, iskolában, étteremben vagy a repülőtéren. Így tehát növekszik az olyan megoldások iránti igény, amelyek fenntarthatóbbá teszik a professzionális környezetben töltött időt. 
 
Segítünk Önnek olyan fenntartható megoldásokat biztosítani üzleti folyamataihoz, melyek kielégítik az ügyfelek és a fogyasztók igényeit. Ebbe a fogalomkörbe minden beletartozik a jobb egészségi állapottól a magasabb higiéniai szinteken át az olyan erőforrás-takarékos megoldásokig, amelyek csökkentik a hulladék mennyiségét – de akár a takarítók, szakácsok vagy egészségügyi szakemberek számára teremtett jobb munkakörnyezet is.
 
A Torknál mindent megteszünk azért, hogy az élet professzionális környezetben is fenntarthatóbb legyen. 

Így biztosítunk fenntarthatóságot professzionális környezetben

Vállalatunk küldetése, hogy olyan megoldásokat dolgozzon ki, amelyek fenntarthatóbbá teszik a professzionális környezetben töltött időt. A fenntarthatóság iránti elkötelezettségünk három olyan szemponton alapul, amelyekre termékeink és megoldásaink véleményünk szerint a legnagyobb hatást gyakorolják majd: a jó közérzet, a kevesebb több, valamint a körkörösség elvén.

Jó közérzet

A higiénia, az egészség és a jó közérzet szorosan összefügg egymással. A fejlődő országokban az ivóvíznek és a hatásosabb higiéniai gyakorlatoknak alapvető szerepük van a betegségek továbbterjedésének meggátolásában. Ám a higiénia a világ kockázatoknak kevésbé kitett részein is nélkülözhetetlen az egészséghez és a jó közérzethez. A szállodákban, éttermekben és kávézókban a higiénia meghatározza a cég hírnevét. Ez nem csupán azt jelenti, hogy a konyhából nem jutnak kórokozók a vendégek tányérjára, hanem azt is, hogy minden fogadóhelyiség mindig friss és vendégfogadásra alkalmas állapotban legyen. A kórházakban hatékonyabb higiéniai gyakorlatok alkalmazásával az egészségügyi fertőzések akár 70%-a megelőzhető lenne, míg a magasabb minőségű higiéniai megoldásokkal az óvodákban és az iskolákban akár 54%-kal csökkenthető a hiányzások száma. Vállalatunk higiéniai programok, kutatások és partnerségek révén igyekszik hozzájárulni a professzionális környezetben lévők higiéniájának javításához.
 
A jó közérzet megteremtése érdekében olyan megoldásokat dolgoztunk ki, amelyek lelkileg és fizikailag is megkönnyítik a létesítmények felügyeletét: ezért vezettünk be például ergonomikus csomagolóanyagokat és adatalapú takarítórendszereket. Nagyipari környezetben használt tisztítókendőink pedig akár 41%-kal csökkentik a takarításhoz szükséges tisztítószerek mennyiségét.

A kevesebb több

A környezeti hatások, például a hulladékmennyiség vagy a CO2-kibocsátás csökkentése napjainkban ágazattól, mérettől és földrajzi helytől függetlenül kulcskérdés minden vállalat számára. 
 
Az általunk kínált megoldások minőségromlás nélkül gondoskodnak a hulladékmennyiség és a CO2-kibocsátás mérsékléséről. Ha kevesebből szeretnénk többet előállítani, a teljes ellátási láncban át kell gondolnunk a termékek tervezésének és gyártásának folyamatát. A Life Cycle Assessment (életciklus-elemzések) segítségével szisztematikusan fel tudjuk mérni a terméknek az egyes életszakaszok során a természetre gyakorolt hatását, és megtaláljuk a módját annak, hogy a kevesebb több legyen. Emellett fogyasztást csökkentő megoldásokat is fejlesztünk: ilyenek például a laponkénti szalvétaadagolók.

Körkörösség

A fenntartható jövő eléréséhez szükséges újabb nagy lépés az üzletmenet és a fogyasztás rendszerének újragondolása. A társadalmak szép lassan lineáris fogyasztásról a körkörös fogyasztásra térnek át, ami olyan új üzleti modelleket eredményez, amelyek megoldást adhatnak az erőforrások felelősségteljes felhasználására a „tervezés, csökkentés, újrafelhasználás és újrahasznosítás” elve alapján.
 
Ami a professzionális higiénia világát illeti, az újrahasznosítás a biztonsági problémák miatt komoly kihívást jelent, ám több olyan partneri viszony is létezik különböző üzletek és hulladékkezelő vállalatok között, amelyek igyekeznek feltárni a gyártott termékek újrahasznosításának lehetőségeit. A Tork megvalósította az ilyen jellegű fejlesztéseket, és körkörös megoldásokat kínál ügyfeleinek; ilyen az Európai Unióban a PaperCircle®, az Egyesült Államokban pedig a vállalaton belüli újrahasznosítás (Closed Loop Recycling).

Nyomtatás Letöltés